RESTAURANT PLANKEN WAMBUIS

 Printvriendelijke PDF-versie

Lunchgerechten

Heerlijk licht of donker biologisch Waallander brood van Meesterbakker Carl Siegert in de volgende belegvariaties:

- Belegen Utrechtse geitenkaas met Spaanse chorizo en zongedroogde tomaatjes 

(tevens vegetarisch mogelijk zonder chorizo)

- Gebraden biologische kalfsham (van Eco-Fields uit Wekerom) met truffelmayonaise, gefrituurde kappertjes en geschaafde Parmezaanse kaas 

Uitsmijter van scharreleieren op licht of donker Waallander biologisch brood met boerenkaas, boerenachterham of spek - dan wel een combinatie van deze toevoegingen 

Visliefhebberij, verschillende gebakken mootjes vis (graat-arm) met remouladesaus, boerenfrieten en salade

Vissalade met gamba, gerookte forel en gerookte zalm met croutons, tomaat, komkommer en thousand-island-dressing, geserveerd met zuurdesem brood en boter

Salade met geitenkaas scharrelei, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en honing-mosterddressing,
geserveerd met zuurdesem brood en boter (tevens vegetarisch)

Bovenstaande lunchgerechten worden geserveerd tot 17:00 uur.

Alle overige gerechten van onze menukaart kunt u ook tijdens de lunch (v.a. 12:00 uur) bestellen!

Via de onderstaande link kunt u een printvriendelijke PDF versie van de menukaart inzien, met prijzen.

 Printvriendelijke PDF-versie

SOEPEN (als lunch-, voor- of tussengerecht)

Thaise kokossoep met bosui, glasnoedels, garnalen en koriander (vegetarisch mogelijk zonder garnalen) 

Doperwten-crèmesoep met crème fraiche, mint en gerookte kip (vegetarisch mogelijk zonder gerookte kip) 

Soep van de Chef!

VOORGERECHTEN (vanaf 12:00 uur te bestellen)

Charcuterie van het seizoen, een combinatie van diverse ambachtelijke vleeswaren, geserveerd met zoetzure bloemkool, cornichons, en een confit van ui en sinaasapppel 

Rundercarpaccio met basilicumolie, pijnboompitten en geschaafde Parmezaanse kaas 

Gedroogde ham van 100% biologisch Veluws kalfsvlees (van Eco-Fields uit Wekerom) met een frisse
yuzu-dressing, radijsjes en Galia meloen 

Ambachtelijke garnalenkroketten geserveerd met bladsla, komkommerlinten en een dip van yoghurt en cocktailsaus

Dun gesneden rode biet met quinoa-salade, gemarineerde beukenzwammen, feta, aangemaakt met een dressing van oude balsamico 

Salade met geitenkaas scharrelei, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en honing-mosterddressing,
geserveerd met zuurdesem brood en boter (tevens vegetarisch) 

Vissalade met gamba, gerookte forel en gerookte zalm met croutons, tomaat, komkommer en thousand-island-dressing, geserveerd met zuurdesem brood en boter

Spinaziesalade met noten, olijven, lamsham, haricots verts en kwartelei met een groene kruiden dressing 

Roergebakken gamba’s met verse gember, limoen en zoete chili, op pasta met courgette 

Gebraden kalfsrosbief en kalfsham (van Eco-Fields uit Wekerom) met tonijncrème en gemarineerde tonijn, met een salsa van grove tomaten en augurk

Zalmparade met tartaar van rauwe zalm, ambachtelijke gerookte zalm en huisgemaakte pulled salmon, geserveerd met zeegroenten, wasabicrème en sesamkrokant 

PROEVERIJ PLANKEN WAMBUIS een verrassend drieluik, bestaande uit één warm en twee koude voorgerechten, aangevuld met een kopje soep 

Ovenvers Turks brood met drie lekkere dips! Een goede begeleider van uw glaasje wijn of als entrée 

VEGETARISCH (vanaf 12:00 uur te bestellen)

Groenten-peulvruchten tajine met seizoensgroenten, kikkererwten, kidneybonen en Noord-Afrikaanse kruiden, geserveerd met couscous en een frisse yoghurt-komkommerdip 

Tofu-piccata (gebakken in beslag van ei en Parmezaanse kaas), op verse pasta met groene kruiden,
groenten, knoflook en een saus van zoete puntpaprika’s 

HOOFDGERECHTEN UIT HET WATER 
(vanaf 12:00 uur te bestellen)

Gegrilde Noorse zalmfilet met zeekraal en een klassieke beurre-blanc met een vleugje kurkuma 

Gebakken schelvisfilet met gremolata van olijfolie, citroenrasp, knoflook en peterselie 

Roodbaarsfilet met pomodori-basilicum-antiboise met kappertjes en rode ui 

HOOFDGERECHTEN VAN HET LAND
vanaf 12:00 uur te bestellen)

Rosé gebakken lamsfilet met een op Provençaalse wijze gestoofde lamsbout, geserveerd met stoofjus verfijnd met rozemarijn en honing 

Veluwse eendenborstfilet met Chinese five-spice kruiden, geserveerd met huisgemaakte hoisin-jus 

Gebakken kalfsmedaillon (van Eco-Fields uit Wekerom) en gestoofde kalfssukade met een chip van kalfsham, geserveerd met dragonjus waarin een vleugje Sambuca zit 

Grainfed biefstuk van de ossenhaas (180gr) met een romige saus van sjalotten, mini-champignons en rode wijn 

Suprême van parelhoender met een zachte saus van piccalilly, pancetta en peterselie 

BIJGERECHTEN / GARNITUREN

De hoofdgerechten worden geserveerd met een bijpassende bordgarnituur en een aparte aardappel- en groentengarnituur. 


Wenst u een bepaalde groentesoort niet? Maakt u dit dan alstublieft kenbaar bij onze gastheer of gastvrouw! 

Wenst u extra groenten of aardappelgarnituur? Vraag het ons gerust en wij zullen deze kosteloos en warm naserveren. 

Boerenfrieten met mayonaise naast de geserveerde aardappelgarnituur 

VOOR DE KLEINTJES

- Kindertomatensoep 
- Kindercarpaccio 
- Pannenkoek met stroop 
- Kroket met frites en mayonaise of aardappelpuree
- Pasta Bolognese 
- Kipschnitzel of kipspiesje met frites en mayonaise of aardappelpuree 
- Vis van de Chef met frites en mayonaise of aardappelpuree 
- Kinderijsje met een kinderverrassing uit de mand  

HEERLIJKE DESSERTS

Meringues met lemon curd, cheesecake, vanille roomijs en limon cress 

Trifle van frambozencoulis, vers fruit, cake en advocaat met luchtige mascarpone-crème 

Huisgemaakte chocolade-noten fudge met witte chocolademousse en donker chocolade roomijs en sinaasappelsiroop 

Hangop van volle yoghurt van de IJsseloord Boerderij met een compôte van verse rabarber en amandelkrokant 

Frisse Indiase lassi-smoothie met mango, yoghurt en kardemom, geserveerd met mango-sorbetijs en mangosalade met mint 

Dessertvariatie van onze keukenbrigade 

Samen delen: dessertvariatie om samen van te smullen (2p) 

IJsvariatie: naar keuze twee of drie bolletjes ijs
(keuze uit: vanille-ijs, chocolade roomijs en mango-sortbetijs) 

Dame Blanche met warme chocoladesaus 

Kaasplank met vijf binnen- en buitenlandse kazen geserveerd met Reypenaer-brood van Carl Siegert en een dadelconfiture 

Via de onderstaande link kunt u een printvriendelijke PDF versie van de menukaart inzien, met prijzen.

 Printvriendelijke PDF-versie

Sfeer impressie
PWLOW-21.jpg PWLOW-20.jpg PWLOW-19.jpg PWLOW-18.jpg PWLOW-13.jpg PWLOW-12.jpg PWLOW-24.jpg PWLOW-29.jpg
Faciliteiten Fiets oplader Gratis Wifi VVV Punt Cadeau kaart Mastercard Pin Parkeervoorziening Fietsroutes


VANAF EDE 0 MIN. 0 MIN.
VANAF OTTERLO 0 MIN. 0 MIN.
VANAF ARNHEM 0 MIN. 0 MIN.
VANAF NIJMEGEN 0 MIN. 0 MIN.
VANAF APELDOORN 0 MIN. 0 MIN.
VANAF VEENENDAAL 0 MIN. 0 MIN.

ROUTE PLANNEN
KAART BEKIJKEN
Contact

Restaurant Planken Wambuis
Verlengde Arnhemseweg 146
6718 SM EDE (Gld)

Tel: 026 - 482 1251
E-mail: info@plankenwambuis.nl

 

Openingstijden

Keuken dagelijks geopend van 12:00 uur tot 21:30 uur.
Restaurant dagelijks geopend vanaf 10:00 uur.

 

Het contactformulier is niet bedoeld voor reserveringen.
Wilt u reserveren? Dan kunt u dat hier doen: 
reserveren

Velden met een * zijn verplicht
*
*
*
DIRECT RESERVEREN
x